Dirigent, Organist, Pianist

2025 " FEESTJAAR 40 JAAR ORGANIST "

Over mij

Joshua (1970) 

Begon als jongenssopraan bij het kinderkoor Shalom in Zaandam,op 13 jarige leeftijd maakte hij samen met de Zaanse organist Dub de Vries zijn eerste LP. Toen de baard in zijn keel kwam begon hij zich op het orgelspel te richten en nam hij orgellessen bij oa. Johan Kolvers, Klaas Romkes, Wim Zwart, Gijsbert Lekkerkerker, Willem Hendrik Zwart en Klaas-Jan Mulder. Naast zijn orgelspelen is Joshua zich ook gaan richten op het dirigeren van koren en heeft hij oa het Kinderkoor Shalom en het Kapiteinskoor gedirigeerd en muzikaal begeleid. Met Dub heeft hij vele instrumentale CD's opgenomen en ook Solo zijn er een aantal van hem verschenen zelfs is er in 2009 een carnavals single van hem verschenen. Op 13 mei 2011 is Joshua getrouwd met Yvonne dit trouwfeest stond natuurlijk geheel in het teken van muziek zo was er die dag een draaiorgel voor de deur, een salsa drumfiets bij het Rechthuys, een Accordeon speler bij de feestlocatie en de Kleintjes Pilsband op het feest! Maar het meest bijzonder was wel dat de trouwambtenaar van die dag niemand minder dan Wolter Kroes was! Op geheel eigen wijze maakte hij van de huwelijksplechtigheid een waar feest en onder het toeziend oog van de camera's van SBS 6 ,RTL en RTV NH werd het ja woord gegeven. 

Momenteel zijn Joshua en zijn vrouw Yvonne druk met het Gewoon Hazes Koor  wat zij samen runnen. Het koor bestaat uit ongeveer 40 leden en zingen uitsluitend Repertoire van André Hazes. De oefenavonden zijn op Maandag in Het Erasmushuis in Zaandam. vanaf 20.00 uur en deze avonden zijn vrij te bezoeken.

Joshua is tevens toetsenist bij de TryOut-Bandt  deze band speelt nederlandse klassiekers en feestnummers met als  drummer Norbert Röling, basgitaar Dave Manschot.

Joshua is organist in de Hervormde Gemeente van Aalsmeer zowel in de Dorpskerk als in de Oosterkerk.